Κέντρο:

2810 224415

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΑΠΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ
  • Πρόγραμμα με χάρτες
  • Πρόγραμμα
  • Φόρμα ενδιαφέροντος

  

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ  

Ετοιμάσαμε για σας μια μοναδική απόδραση στο νησί της Αφροδίτης. Ζήστε μαζί μας ένα μαγευτικό τριήμερο χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς στο πιο ερωτικό νησί της Ελλάδας. 

 

  ΚΥΡΙΑΚΗ 6 Οκτωβρίου 2019:  Αναχώρηση νωρίς το πρωί για το Καστέλι Κισάμου. Επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση για τα Κύθηρα. Άφιξη στο λιμάνι των Κυθήρων Διακόφτι.  Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για  το παραθαλάσσιο θέρετρο της Αγίας Πελαγίας, όπου βρίσκεται  το ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια και ελεύθερος χρόνος, για γνωριμία της περιοχής ή απολαύσετε το μπάνιο σας στα πεντακάθαρα νερά του νησιού

ΔΕΥΤΕΡΑ  7 Οκτωβρίου 2019: ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ - ΑΓ.ΕΛΕΣΣΑ - ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΣ  Μετά το πρωινό, θα επιβιβαστούμε στο λεωφορείο για να ξεκινήσουμε τη  γνωριμία μας με το νησί. Πρώτος σταθμός μας η Ιερά μονή της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας, που βρίσκεται σε ειδυλλιακή  τοποθεσία στη νοτιοανατολική πλευρά του νησιού.  Θα προσκυνήσομε τη θαυματουργή της εικόνα, θα ξεναγηθούμε  στο ναό και στο χώρο της εύρεσης και θα δούμε το πλήθος των αφιερωμάτων των πιστών. Συνεχίζουμε κατόπιν για το βουνό της αγίας Ελέσας, με την υπέροχη θέα, που αποζημιώνει  και τον πιο απαιτητικό φυσιολάτρη. Επόμενος σταθμός μας το πιο πράσινο χωριό των Κηθύρων,  ο Μυλοπόταμος, με τα πολλά νερά και τον όμορφο καταρράκτη της Φόνισσας. Όσοι αντέχουν το περπάτημα θα περπατήσουμε μέχρι τον καταρράχτη.  Χρόνος για φαγητό και επιστροφή κατόπιν στο ξενοδοχείο μας.

 

 ΤΡΙΤΗ 8  Οκτωβρίου 2019: ΠΟΤΑΜΟΣ- ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΣ-ΛΙΒΑΔΙ- ΚΑΝΤΟΥΝΙ-ΚΑΨΑΛΙ- ΧΩΡΑ:  Μετά το πρωινό θα επισκεφτούμε  το γραφικό κεφαλοχώρι Ποταμός, από όπου καταγόταν ο στρατηγός Π. Κορωναίος, που οργάνωσε την άμυνα του Αρκαδίου, κατά τον  απελευθερωτικό αγώνα της Κρήτης το 1866.  Στον Ποταμό πάρθηκε η απόφαση της αυτονόμησης των Κυθήρων το 1917 και η υποστήριξη στον Ε. Βενιζέλο κατά τον Α΄παγκόσμιο πόλεμο. Συνεχίζουμε για την Ι. Μ. του Οσίου Θεοδώρου, που βρίσκεται σε μια καταπράσινη τοποθεσία, ανάμεσα στα χωριά Λογοθετιάνικα, Αρωνιάδικα και Πιτσινάδες. Εδώ μόνασε ο πολιούχος του νησιού αγ. Θεόδωρος τον 10 αιώνα.  Η διαδρομή μας  συνεχίζεται για την  Πέτρινη γέφυρα  στο Καντούνι, όπου θα βγάλομε πανοραμικές φωτογραφίες. Ακολουθεί επίσκεψη στο Καψάλι, που είναι παραθαλάσσιο χωριό, χτισμένο ανάμεσα σε δυο απάνεμους κόλπους που σχηματίζουν ωμέγα. Την περίοδο της Αγγλοκρατίας χρησιμοποιήθηκε σαν λιμάνι  και για το σκοπό αυτό κατασκευάστηκαν αρκετά έργα, όπως το "Λαζαρέτο"  γνωστό σαν λοιμοκαθαρτήριο, που χρησίμευε για να ελέγχει τυχόν μεταδοτικές ασθένειες, Ο Φάρος κλ.π. Από το Καψάλι ξεκινούν ιδιωτικά σκάφη για προαιρετικές  ξεναγήσεις στη νησίδα Χύτρα, που στο εσωτερικό της υπάρχει μια τεράστια σπηλιά με μπλε φωσφορίζοντα νερά και φώκιες.  Χρόνος για  φαγητό ή μπάνιο και κατόπιν επίσκεψη στην πρωτεύουσα Χώρα. Χρόνος για βόλτα και ψώνια στα όμορφα δρομάκια και στα γραφικά μαγαζιά ή επίσκεψη στο κάστρο, το μάτι της Κρήτης, που χτίστηκε το 13ο αιώνα από τους Ενετούς. Επιστροφή στην αγ. Πελαγία – ξεκούραση  διανυκτέρευση στο  ξενοδοχείο

  

 ΤΕΤΑΡΤΗ 9  Οκτωβρίου 2019: ΜΗΤΑΤΑ- ΑΒΛΕΜΟΝΑΣ- ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ- ΔΙΑΚΟΦΤΙ Μετά το πρωινό θα έχομε χρόνο για χαλάρωση,  ετοιμάζομε τις αποσκευές μας και αναχωρούμε  από το ξενοδοχείο, για το χωριό Μητάτα, που βρίσκεται στην άκρη μιας πανέμορφης κοιλάδας με αρκετά νερά και κήπους, όπου ευδοκιμεί η μοναδική στο είδος της ποικιλία μηλοροδάκινου, ονομαστή σαν μαστοί της Αφροδίτης. Συνεχίζουμε κατόπιν για τον πιο γραφικό οικισμό των Κυθήρων  Αβλέμονα.  χρόνος για φαγητό  ή μπάνιο και ακολουθεί  το ψηλότερο βουνό των Κυθήρων, που είναι κτισμένο το μοναστήρι  της Αγίας Μόνης, που ανακαίνισε ο Θ. Κολοκοτρώνης. Από εδώ θα δούμε πανοραμικά το Διακόφτι και τις απέναντι ακτές της Πελοποννήσου. Επόμενος σταθμός μας το Διακόφτι, όπου θα έχομε χρόνο για καφέ ή μπάνιο και κατόπιν μεταφορά στην αποβάθρα, επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση για Κίσαμο. Άφιξη στο Καστέλι Κισάμου επιβίβαση στο λεωφορείο  και αναχώρηση για Ηράκλειο.

Τιμή 169 €
Στην τιμή περιλαμβάνονται:
1.Ακτοπλοϊκά εισιτήρια  σε οικονομική θέση ΚΙΣΣΑΜΟΣ-ΚΥΘΗΡΑ-ΚΙΣΣΑΜΟΣ
2.Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν για τις εκδρομές- όπως περιγράφονται.
3. 3  διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο  στην Αγία Πελαγία με πρωινό.
4.Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης
5.Λεωφορείο από Ηράκλειο-Κίσσαμο-Ηράκλειο.
6. Φ.Π.Α

 


 Δεν περιλανμβάνεται:   Φόρος διαμονής