Κέντρο:

2810 224415

ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ
  • Πρόγραμμα με χάρτες
  • Πρόγραμμα
  • Φόρμα ενδιαφέροντος

ΜΥΤΙΛΗΝΗ – ΑΙΒΑΛΙ ( ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ ΑΠΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ)

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013: Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, επιβίβαση στο αεροσκάφος και πτήση για Μυτιλήνη. Άφιξη στη Λέσβο, επιβίβαση στο λεωφορείο  και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.  Ελεύθερος χρόνος για γνωριμία της πανέμορφης κωμόπολης. Προτείνουμε  βόλτα στο γραφικό λιμάνι  και στο κάστρο της Μυτιλήνης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013:   Σήμερα  προτείνουμε προαιρετική εκδρομή στο Αϊβαλή της Μικράς Ασίας. Μετά από ταξίδι μιας ώρας και 15΄λεπτών  θα βρισκόμαστε στο Αϊβαλή. Θα περπατήσομε στα γραφικά δρομάκια, στην παλιά ελληνική συνοικία με την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου που σήμερα είναι τζαμί, θα κάνουμε τα ψώνια μας από την φτηνή αγορά της πόλης και κατόπιν θα επισκεφτούμε τα Μοσχονήσια, όπου διαμένουν αρκετοί Τουρκοκρητικοί. Εδώ θα δούμε τον ναό των Ταξιαρχών, που με το μέγεθός του μαρτυρεί την ευημερία και των πλούτο των Ελλήνων που κατοικούσαν εκεί πριν το 1922. Από το SEITAN SOFRASI η θέα του κόλπου του Αδραμυτίου είναι μοναδική. Όλοι θα ομολογήσομε ότι κάπως έτσι θα είναι  και ο παράδεισος. Επιβίβαση στο λεωφορείο για το τελωνείο, επιβίβαση στο πλοίο  Άφιξη στη Μυτιλήνη.  Δείπνο  διανυκτέρευση.

Κυριακή  6 Ιανουαρίου 2013. Σήμερα θα επισκεφτούμε την Ι. Μονή των νεοφανών αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης  στον λόφο των Καρυών, θα προσκυνήσομε τα λείψανα των Αγίων και θα παρακολουθήσομε τη θεία λειτουργία.  Κατόπιν μέσα από μια όμορφη διαδρομή θα φτάσομε στο Μανταμάδο, στην Ιερά μονή του Ταξιάρχη, όπου θα προσκυνήσομε τη θαυματουργό εικόνα του αγίου , φτιαγμένη από πηλό και αίμα. Το απόγευμα επιστροφή στη Μυτιλήνη .

Δευτέρα 7  Ιανουαρίου 2013 .  Μετά το πρωινό θα επισκεφτούμε τον επιβλητικό Ι. Ναό του Αγίου Θεράποντα και κατόπιν το μητροπολιτικό Ναό όπου  θα προσκυνήσομε το σεπτό λείψανο του αγίου Θεοδώρου του Βυζαντίου. Ελεύθερος χρόνος για ψώνια ή βόλτα και κατόπιν επιβίβαση στο λεωφορείο για τη γραφική κωμόπολη της Αγιάσου, όπου θα  προσκυνήσομε τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας. Η παράδοση αναφέρει πως τρία προσκυνήματα στην Αγιάσο,  ισοδυναμούν με ένα προσκύνημα στα Ιεροσόλυμα. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε τη μαγευτική Καρίνη, όπου θα θαυμάσομε τον τεράστιο πλάτανο, που ο κορμός του δημιουργεί ένα μεγάλο δωμάτιο, στο οποίο εύρισκε καταφύγιο ο λαϊκός ζωγράφος Θεόφιλος. Στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο, επιβίβαση στο αεροσκάφος και πτήση για Ηράκλειο.

 Τιμή 250€   

* Η τιμή Περιλαμβάνει αεροπορικά εισιτήρια Ηράκλειο Μυτιλήνη- Ηράκλειο

* 3 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο Β΄ Κατηγορίας  με πρωινό

* Τις  μεταφορές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν  

* Έμπειρο συνοδό του  Γραφείου μας        

* Ασφάλεια  Αστικής Ευθύνης.

*  Φ.Π. Α.                                                                                                   

    Προαιρετική εκδρομή στο Αϊβαλή  50 €