Κέντρο:

2810 224415

Άνδρος - Τήνος
  • Πρόγραμμα με χάρτες
  • Πρόγραμμα
  • Πληροφορίες
  • Φόρμα ενδιαφέροντος

 

 

 

ΑΝΔΡΟΣ –ΤΗΝΟΣ

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 3 Σεπτεμβρίου:  Συγκέντρωση στο λιμάνι του Ηρακλείου. Επιβίβαση στο πλοίο  τακτοποίηση στις καμπίνες διανυκτέρευση εν πλω.

ΤΡΙΤΗ  4 Σεπτεμβρίου: Άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά νωρίς το πρωί. Επιβίβαση σε πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν και αναχώρηση για το λιμάνι της Ραφήνας. Επιβίβαση στο πλοίο, που θα μας μεταφέρει στην Αρχόντισσα των Κυκλάδων την Άνδρο. Από το λιμάνι του Γαυρίου θα πάρομε το λεωφορείο  που θα μας μεταφέρει στην Ι. Μονή Παναχράντου, που  ,είναι το ωραιότερο βυζαντινό μοναστήρι της Άνδρου. Βρίσκεται σε πλαγιά του όρους Γερακώνες σε ύψος 230 μ. κτίστηκε από τον αυτοκράτορα Νικηφόρο Φωκά το 963-969, την εποχή της εκστρατείας του κατά των Αράβων της Κρήτης (961 μ.Χ.). Πρόκειται για ναό με σταυροειδή τρούλο, το καθολικό του οποίου είναι αφιερωμένο στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Στο μοναστήρι φυλάσσεται η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, που  είναι έργο του Ευαγγελιστή Λουκά. Η ιερά εικόνα βρέθηκε από δύο Μοναχούς, οι οποίοι έβλεπαν κάθε βράδυ ένα δυνατό φως στο μέρος πού σήμερα βρίσκεται το μοναστήρι. Οι δύο ασκητές βρήκαν την εικόνα μέσα σε σπήλαιο και αφού την προσκύνησαν την πήραν στο κελί τους. Τη νύχτα, όμως, η εικόνα ξαναγύρισε στο σπήλαιο. Αυτό έγινε πολλές φορές. Οι Μοναχοί, φωτισμένοι από την Παναγία, άφησαν τα ασκητήρια τους, εγκαταστάθηκαν κοντά στο σπήλαιο και με υπόδειξη της Παναχράντου έχτισαν εκεί τον πρώτο της Ναό στο χώρο όπου σήμερα είναι το Μοναστήρι
Στο μοναστήρι φυλάσσεται και n Κάρα του Αγίου Παντελεήμονος. Εορτάζει την 27 Ιουλίου  εορτή του Αγίου Παντελεήμονος και στις 15 Αυγούστου, εορτή της κοιμήσεως της Θεοτόκου. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το βυζαντινό μοναστήρι του Αγίου Νικολάου όπου φυλάσσεται η κάρα του Αγίου Νικολάου του εν Βουνένοις και η μυροβλύζουσα εικόνα της Παναγίας των Βλαχερνών.  Ακολουθεί επίσκεψη στην  Αγία Μαρίνα, που πανηγυρίζει. Αφού προσκυνήσομε τη θαυματουργή εικόνα , μεταφορά στο λιμάνι  επιβίβαση στο πλοίο. Άφιξη στην Τήνο γύρω

 στις 10 το βράδυ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο ελεύθερος χρόνος διανυκτέρευση.

ΤΕΤΑΡΤΗ 5 Σεπτεμβρίου: Από πολύ νωρίς το πρωί ξεκινά ο εκκλησιασμός στην Μεγαλόχαρη της Τήνου. Στη συνέχεια θα πάρουμε το πρωινό μας και θα επιβιβαστούμε στο λεωφορείο για επίσκεψη στην  Ι. Μονή Κεχροβουνίου όπου ασκήτεψε η Αγία Πελαγία, στην οποία η Παναγία

  υπέδειξε  το μέρος, που βρισκόταν η θαυματουργή της εικόνα. Θα συνεχίσουμε την περιήγηση μας με στάση για καφέ  στο χωριό Βολάξ. Τεράστιοι ογκόλιθοι υπολείμματα, αρχαίου μετεωρίτη που έπεσε εδώ,  δίδουν την εντύπωση σεληνιακού τοπίου.  Η διαδρομή μας συνεχίζεται από το χωριό της Άννας Φόνσου Σκαλάδος, τη σχολή των Ουρσουλίνων, όπου φοίτησε η μεγάλη ηθοποιός Κ. Παξινού και θα επιστρέψουμε στην Τήνο για να πάρουμε το πλοίο της επιστροφής για τη Ραφήνα, όπου θα βρισκόμαστε γύρω στις 6.45΄ το απόγευμα. Επιβίβαση στο λεωφορείο και μετάβαση στο λιμάνι του Πειραιά. Τακτοποίηση στις καμπίνες διανυκτέρευση εν πλω.

 

ΤΡΙΤΗ 6 Σεπτεμβρίου:. Άφιξη  νωρίς το πρωί στο Ηράκλειο.  

TIMH 160 €

Στην τιμή περιλαμβάνονται :

 

 

1)                ακτοπλοϊκά εισιτήρια Ηράκλειο- Πειραιάς- Ηράκλειο σε τετράκλινες εσωτερικές καμπίνες.

 

2)        ακτοπλοϊκά εισιτήρια Ραφήνα - ΄Ανδρος 

3)        ακτοπλοϊκά εισιτήρια  Άνδρος- Τήνος

4)        ακτοπλοϊκά εισιτήρια  Τήνος Ραφήνα   

5)        Η διαδρομή Πειραιάς- Ραφήνα- Πειραιάς με πολυτελές Πούλμαν   

6)       Οι εκδρομές και μετακινήσεις στην Άνδρο όπως περιγράφονται στο Πρόγραμμα

7)      1 διανυκτέρευση στην Τήνο σε ξενοδοχείο    με πρωινό

8)      Οι εκδρομές όπως περιγράφονται  στην Τήνο.

9)      Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης

10)     Φ.Π.Α   

 

Δεν περιλαμβάνονται γεύματα- ποτά- και ότι αναφέρεται σαν προαιρετικό.

Υπάρχει η δυνατότητα για όσους επιθυμούν 1 επιπλέον διανυκτέρευσης στην Τήνο με 26€ μόνο

 

Γενικές Πληροφορίες

Ανδρος Ταξιδιωτικές Πληροφορίες, Χώρα Ανδρου, Γαύριο, Μπατσί, Παραλίες, Ακτοπλοϊκές Γραμμές, Τοπικές Συγκοινωνίες Ανδρο


Στη σελίδα αυτή θ’ ανακαλύψετε επιλεγμένες πληροφορίες για την Άνδρο και τα χωριά της, όπως η Χώρα, το Γαύριο και το Μπατσί, καθώς και χρήσιμες πληροφορίες για τη νυχτερινή ζωή και τ’ αξιοθέατα της Άνδρου, αλλά και ταξιδιωτικές πληροφορίες για το πώς θα φτάσετε στο νησί.

Το νησί της Άνδρου καλύπτει 374 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Τα ψηλότερα βουνά της είναι το Πέταλο και η Κουβάρα με ψηλότερη κορυφή τον Προφήτη Ηλία που αγγίζει τα 997 μ.

Υπάρχουν τέσσερα ποτάμια που διατρέχουν το νησί από τα δυτικά προς τα ανατολικά μέσα από εύφορες κοιλάδες. Τα ποτάμια αυτά είναι η Άρνη που εκβάλλει στη Λεύκα, ο Μεγάλος Ποταμός που εκβάλλει στο Παραπόρτι (Χώρα), η Άχλα που εκβάλλει στην παραλία Άχλα και τα Διποτάματα που εκβάλλουν στο Συνετί.

Η Άνδρος έχει πολλά να προσφέρει στον επισκέπτη. Είναι το πιο κατάφυτο νησί των Κυκλάδων και διαθέτει πλούσια βλάστηση που αποτελείται από βελανιδιές, αιωνόβια πλατάνια, ελιές, κυπαρίσσια, καρυδιές και λεμονιές.

Η Άνδρος φημίζεται για τις πηγές της. Η πιο γνωστή είναι η ιαματική πηγή της Σάριζας. Το μεταλλικό νερό της Σάριζας εμφιαλώνεται εκεί και διανέμεται σε όλη την Ελλάδα. Άλλες γνωστές πηγές είναι η Λεζίνα, το Ζένιο στην Κουβάρα, η Κούμουλος στις Μένητες, το Μελίτι και το Μετόχι στις Στραπουριές, η Άβυσσος στα Λειβάδια και η Ακοή και η Λειβάδα στα Λάμυρα.

Τα χωριά της Άνδρου είναι ιδανικά για περιηγήσεις. Τα πιο δημοφιλή είναι η Άνδρος (Χώρα), το Γαύριο, το Μπατσί, το Κόρθι, τα Αποίκια και η Παλαιόπολη. Ταξιδεύοντας από χωριό σε χωριό θα συναντήσετε πανέμορφες παραλίες με λεπτή λευκή άμμο ή βότσαλα. Το νησί διαθέτει και απρόσιτες παραλίες, όπου μπορείτε να μεταβείτε μόνο με καΐκι.

 

Ιερά Μονή Παναγίας Πανάχραντου.

Διεύθυνση: Άνδρος, Τ.Κ. 84500
Τηλέφωνο: 22820.51090
Ηγούμενος: Αρχιμ. Ευδόκιμος Φραγκουλάκης

Η μονή Παvαxράvrου,είναι το ωραιότερο βυζαντινό μοναστήρι της Άνδρου.
Βρίσκεται σε πλαγιά του όρους Γερακώνες σε ύψος 230 μ.
Σύμφωνα με τον κώδικα της Μονής το Μοναστήρι κτίστηκε από τον αυτοκράτορα Νικηφόρο Φωκά το 963-969, την εποχή της εκστρατείας του κατά των Αράβων της Κρήτης (961 μ.Χ.).
Πρόκειται για ναό με σταυροειδή τρούλο, το καθολικό του οποίου είναι αφιερωμένο στην Κοίμηση της Θεοτόκου.
Στο μοναστήρι φυλάσσεται η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας είναι έργο του Ευαγγελιστή Λουκά.
Ιερά Μονή Παναχράντου, Η εικόνα της Θεοτόκου, έργο του ΅Ευαγγελιστή ΛουκάΗ ιερά εικόνα βρέθηκε από δύο Μοναχούς, οι οποίοι έβλεπαν κάθε βράδυ ένα δυνατό φως στο μέρος πού σήμερα βρίσκεται το μοναστήρι.
Οι δύο ασκητές βρήκαν την εικόνα μέσα σέ ένα σπήλαιο και αφού την προσκύνησαν την πήραν στο κελί τους. Τη νύχτα, όμως, η εικόνα ξαναγύρισε στο σπήλαιο.
Αυτό έγινε πολλές φορές.
Οι Μοναχοί, φωτισμένοι από την Παναγία, άφησαν τα ασκητήρια τους, εγκαταστάθηκαν κοντά στο σπήλαιο και με υπόδειξη της Παναχράντου έχτισαν εκεί τον πρώτο της Ναό στο χώρο όπου σήμερα είναι το Μοναστήρι.

Στο μοναστήρι φυλάσσεται και n Κάρα του Αγίου Παντελεήμονος.

Andros Ιερά Μονή ΠαναχράντουΣτη βιβλιοθήκη θα δείτε αρχαίους κώδικες, πατριαρχικά σιγίλια, ένα ξυλόγλυπτο τέμπλο, ενώ n εξώθυρα της πλαισιώνεται από σκαλιστά μαρμάρινα περίθυρα.
Σημειώνεται ότι στο μοναστήρι αυτό ήταν φυλακισμένος ο "Παπουλάκος".

Σήμερα τα κελιά της μονής είναι άδεια, αν εξαιρέσει κανείς τους λιγοστούς επισκέπτες που φιλοξενούνται. Εκεί θα συναντήσετε τον πατέρα Ευδόκιμο, λάτρη της καλής συντροφιάς, έτοιμο να συζητήσει για τα εγκόσμια αλλά και τα επουράνια, ενώ αν επισκεφθείτε τη μονή ώρα του φαγητού ίσως απολαύσετε και την υπέροχη μακαρονάδα του.
Η πρόσβαση είναι πιο εύκολη από το χωριό 'Εξω Βουνί.
Ηγούμενος της Μονής, είναι ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης κ. ΕΥΔΟΚΙΜΟΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΑΚΗΣ, ο οποίος υπηρετεί στην Μονή από το έτος 1957.
Από τη μονή θα απολαύσετε υπέροχη θέα προς την κοιλάδα της Μεσαριάς και τα γύρω χωριά.

Η Μονή εορτάζει την 27 Ιουλίου του Αγ. Παντελεήμονος και στις 15 Αυγούστου την Κοίμηση της Θεοτόκου.

 

 

Ιερά Μονή Αγίας Μαρίνας.

Διεύθυνση: Άνδρος, Τ.Κ. 84500
Τηλέφωνο: 22820.24074
Ηγούμενος: Αρχιμ. Κυπρ. Χειμώνας

Η Ιερά Μονή της Αγίας Μαρίνας με το αγίασμα και την θαυματουργική εικόνα της Αγίας βρίσκεται στην περιοχή των Αποικίων, βόρεια της Χώρας.

Τα τελευταία χρόνια ανακαινίζεται με τις ακαταπόνητες προσπάθειες του Ηγουμένου της πατρός Κυπριανού. τηλ. 22820.24074
Η Μονή εορτάζει την 17 Ιουλίου στην μνήμη της Αγίας

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΑΝΔΡΟΥ

Το κάτασπρο σαν περιστέρι Μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας απέναντι από τα Αποίκια της Άνδρου όπου βγαίνει το φημισμένο νερό Σάριζα, χρονολογείται από το 1.325 μ.Χ., όταν στην περιοχή Λίτρες παρουσιάζεται θαυματουργικά η Αγία Μαρίνα σε γέροντα ασκητή και του υποδεικνύει να βρει την "κεκρυμμένη εικόνα" της σε μια σχισμή ενός βράχου, όπως και έγινε.
Ό Αυτοκράτορας Εμμανουήλ Β΄ο Κομνηνός βοηθά οικονομικά και έτσι ιδρύεται η Ιερά Μονή Αγίας Μαρίνας Άνδρου.
Κατά τον 16ο αιώνα, το Μοναστήρι καίγεται τρεις φορές κατά τις επιδρομές πειρατών με αποτέλεσμα να χάσει την παλαιά αίγλη και να φτάσει το 1743 σε τέλεια παρακμή με πέντε μόνο υπέργηρους μοναχούς.
Τότε επεμβαίνει και πάλι η Αγία Μαρίνα και με νέο θαύμα φέρνει στη Μονή της τον Ιερομόναχο Σωφρόνιο, ο οποίος κάτω από συνεχή θαύματα και οράματα παραμένει και πουλώντας την περιουσία του στην Πελοπόννησο ανακαινίζει το Μοναστήρι και το μετατρέπει σε γυναικεία Μονή το 1746 μ.Χ. Τότε πολλές αρχοντοπούλες της Άνδρου ενδύονται το Αγγελικό Σχήμα με αποτέλεσμα ο αριθμός των μοναζουσών να φτάνει τις εκατό, σε μια εποχή που το Γένος επαναφωτιζόταν απ΄ άκρη σ΄ άκρη από το φλογερό κήρυγμα του Πατρο-Κοσμά του Αιτωλού!
Η αίγλη της Ορθόδοξης Ιεράς Μονής Αγίας Μαρίνας, αλλά και τα περίφημα εργόχειρα των εργαστηρίων αργυροποιείας, χαρακτικής και μεταξιού της, απλώνουν τότε τη φήμη της παντού!

ΤΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΜΟΝΩΝ

Με διάταγμα του υπό κηδεμονία Όθωνα, του Βαυαρού Υπουργού Εσωτερικών της «Ελλάδος» Μάουερ, δίδονταν η εντολή των προτεσταντών να κλείσουν 417 Μοναστήρια, να δημευθεί η περιουσία τους και οι Μοναχοί ή Μοναχές να μετατεθούν σε κάποια ελάχιστα Μοναστήρια που θα παρέμεναν ή να κοσμοποιηθούν με το ζόρι. 
Ήταν το τρομερό 1833 μ.Χ. Τότε ακριβώς κλείνουν και την Ιερά Μονή της Αγίας Μαρίνας Άνδρου!
Την θαυματουργή εικόνα της Αγίας (φωτογραφία) την αγοράζει στην αναγκαστική δημοπρασία η ιστορική οικογένεια Εμπειρίκου για να την διασώσει!
Η οικογένεια αυτή τοποθετεί την εικόνα στον Ιερό Ναό της Χώρας της Άνδρου, στην Παναγία, όπου παρέμεινε για 146 χρόνια. Το Μοναστήρι μετατρέπεται σε στάβλο και τα κτίρια ισοπεδώνονται

ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΝΑΜΙΣΗ ΑΙΩΝΑ ΜΕΤΑ!

Πέρασε από τότε σχεδόν ενάμιση αιώνας.
Η θαυματουργός εικόνα της Αγίας ΜαρίναςΞαφνικά μια μέρα του 1975, ο τότε Μητροπολίτης Σύρου, Τήνου, Άνδρου Δωρόθεος, περνώντας από τα ερείπια του Μοναστηριού, ζητά με πόνο ψυχής από τον Διάκονο του Κυπριανό να αναστηλώσει τη Μονή! 
Εκείνος αρνείται έχοντας άλλα σχέδια, αλλά δέχεται την επίσκεψη της Αγίας Μαρίνας, που του εμφανίζεται την ίδια εκείνη νύχτα σε όραμα, και του λέει: «Είμαι η Μαρίνα και οι δύο άλλες αδελφές μου, είναι η Παρασκευή και η Αικατερίνα που συγκατοικούν με εμένα στο Μοναστήρι. Το διάταγμα του Όθωνα μας πέταξε έξω και μένουμε λίγο πιο πάνω από το Μοναστήρι. Θα ανοίξει όμως το Μοναστήρι και θα έλθουμε πάλι εδώ να κατοικήσουμε! Εμένα θα με βλέπεις κάθε μέρα! Μαζί θα αγωνισθούμε να αναστηλώσουμε το Μοναστήρι. Να δεχθείς λοιπόν, την εντολή του Δεσπότη σου. Τ΄ άκουσες Κυπριανέ;»

Όπως ήταν επόμενο, ο νυν Καθηγούμενος Αρχιμανδρίτης Κυπριανός Χειμώνας, επήκουσε αμέσως την Αγία και από την επομένη με το φτυάρι και το καρότσι, αγωνίστηκε επί πέντε χρόνια για να ξεμπαζώσει και να αναστήσει την Ιερά Μονή Αγίας Μαρίνας Άνδρου, όπου από το 1976 θησαυρίζεται και η θαυματουργή εικόνα της Αγίας Μεγαλομάρτυρος, που επενέβη θαυματουργικά και στην θεραπεία του μικρού Ανδρέα Βασιλείου από την Κύπρο, που είναι σήμερα 12 χρονώ παλικαράκι και κάθε χρόνο σκαρφαλώνει εντελώς θεραπευμένος στο Μοναστήρι της ιατρού Αγίας Μαρίνης!

Σ.Σ. Στο ίδιο Μοναστήρι υπάρχει και άλλη θαυματουργή εικόνα, της Παναγίας, στην οποία ανθούν θαυματουργικά ξερά κλαδιά από κρίνα, κατά την περίοδο του Δεκαπενταύγουστου! Τα κάτασπρα κρινάκια μπορεί να τα μετρήσει και να τα αγγίξει και ο πλέον δύσπιστος.
Παρόμοιο θαύμα συμβαίνει και σε εικόνα-τοιχογραφία της Παναγιάς στο Μοναστήρι του Αγίου Νικολάου, στην Άνδρο!

 

Iερά Μονή Αγίου Νικολάου Αποικίων.

Διεύθυνση: Άνδρος, Τ.Κ. 84500
Τηλέφωνo: 22820.22190
Ηγούμενος: Αρχιμ. Δωρόθεος Θεμελής

Η πολυαιώνια Ιερά Μονή του Αγίου Νικολάου εν Βουνένοις βρίσκεται στην πλαγιά του βουνού στη θέση Ώρες , λίγο μετά τα Αποίκια, βόρεια της Χώρας.
Από εδώ μπορείτε να θαυμάσετε την όμορφη θέα στην κοιλάδα της Άχλας. Χτίστηκε το 16ο αιώνα ενώ το 1760 έγιναν επισκευαστικά έργα.
Είναι κτιριακό συγκρότημα άριστης αρχιτεκτονικής, συντηρούμενο άριστα. Είναι περιτειχισμένο με ψηλά τείχη και το καθολικό της μονής είναι σταυροειδούς τύπου, δικιόνιο, με νάρθηκα και τρούλο. Κάποτε ζούσαν εδώ πολλοί μοναχοί.

Θαύμα της εικόνας της Θεοτόκου Ρίζα του ΙεσσαίΣτη μονή φυλάσσεται και η μυροβλίζουσα εικόνα τηα Παναγίας των Βλαχερνών.

Σύμφωνα με το ολιγόγραπτο ιστορικό, «ή αγία εικόνα της Θεοτόκου προσεφέρθη ως δώρον εκ του περιωνύμου Ιερού Ναού της Ύπεραγίας Θεοτόκου των Βλαχερνών της Κωνσταντινουπόλεως εις τους Πατέρας του Βλάχ-Σαράι, Μετοχίου της Ιεράς Μονής Αγ. Νικολάου Άνδρου εις Κων/πολιν.
Οί Πατέρες του Μετοχίου Βλάχ-Σαράι μετέφεραν το μέγα τούτο κειμήλιο εις την Κυρίαν Μονήν του Αγίου Νικολάου Άνδρου τον 16ον αιώνα ως πολυτιμότατο θησαύρισμα εκχέον ανά τους αιώνας έως των ημερών μας το άγιον μύρον και άκτιστον ταύτην ενέργειαν του Αγίου Πνεύματος ενεργούν δε άπειρα συνεχώς θαύματα και δηλοποιούν την αέναον ζώσαν παρουσία και παραμυθίαν και πρόνοια και άφατο άγάπην της Κυρίας Θεοτόκου εις τα χειμαζόμενα ποικιλοτρόπως και λιποψυχούντα τέκνα της ημάς τους σημερινούς αμαρτωλούς και απειθείς μεν Χριστιανούς, κλίνοντας δε ευλαβώς το γόνυ της ψυχής και του σώματος εις την άμετρο φιλανθρωπία Αυτής».
Το μοναστήρι διαθέτει εκκλησιαστικό κειμηλιοφυλάκειο και διαφυλάττει την τίμια Κάρα του Αγίου Νικολάου του εν Βουνένοις, λείψανα επίσης αγίων και έργα εκκλησιαστικής τέχνης, θησαυρούς.
Δείτε στο ναό το ξυλόγλυπτο τέμπλο, το δεσποτικό θρόνο, ίχνη από τοιχογραφίες και στο μεσόναο την μεγάλη εικόνα του Αγίου Νικολάου, κεντημένη με μετάξι και τρίχες από τα μαλλιά της μοναχής μοναχής Λεοντίας.

Η Μονή εορτάζει στίς 9 Μαΐου, 6 Δεκεμβρίου, 20 Ιουλίου.