Κέντρο:

2810 224415

KAΡΠΕΝΗΣΙ
  • Πρόγραμμα με χάρτες
  • Πρόγραμμα
  • Φόρμα ενδιαφέροντος

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ:  Συγκέντρωση στο λιμάνι του Ηρακλείου Επιβίβαση στο πλοίο τακτοποίηση στις καμπίνες, διανυκτέρευση εν πλω.

ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ:  Άφιξη νωρίς το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά, επιβίβαση σε πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν και αναχώρηση. Θα κάνουμε στάση στη μονή Αγάθωνος, όπου βρίσκεται το σκήνωμα του μοναχού Βησσαρίωνα. Συνεχίζοντας, αφού απολαύσομε μια καταπληκτική διαδρομή ιδιαίτερου φυσικού κάλους θα φτάσουμε στην πρωτεύουσα της Ευρυτανίας.   Στο Κεφαλόβρυσο μια τοποθεσία πνιγμένη, στο πράσινο δίπλα στον Καρπενησιώτη ποταμό, θα δούμε το σημείο, που έπεσε  ηρωικά μαχόμενος ο Μάρκος Μπότσαρης. Είναι ήδη μεσημέρι και προτείνουμε προαιρετικό γεύμα . Στη συνέχεια θα διασχίσουμε τα χωριά της ποταμιάς. Η διαδρομή είναι μαγευτική. Τα πολλά νερά, το άφθονο πράσινο η αγριότητα του τοπίου θα μας συναρπάσουν. Θα επισκεφτούμε τα χωριά του Καρπενησίου , Μεγάλο Χωριό, Μικρό Χωριό και Κορυσχάδες όπου θα δούμε το μουσείο της Εθνικής Αντίστασης και το κτίριο που στέγασε την κυβέρνηση του βουνού. Επιστροφή στο Καρπενήσι τακτοποίηση στο ξενοδοχείο διανυκτέρευση.

ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ:  Μετά το πρωινό θα επισκεφτούμε  το μοναστήρι του Προυσού, που είναι φωλιασμένο μέσα στη χαράδρα και αιώνες τώρα φυλάσσει την Θαυματουργή εικόνα της Παναγίας που ζωγράφισε ο Ευαγγελιστής Λουκάς. Σαν  έτος ίδρυσης του Ναού αναφέρεται το 829 μ.Χ. και ιδρυτές του ήταν ο Διονύσιος και ο Τιμόθεος. Είναι αφιερωμένος  στην Κοίμηση της Θεοτόκου και εορτάζει στις 23 Αυγούστου. Στο μουσείο της μονής  διασώζονται πολλά κειμήλια, άμφια εικόνες αλλά και η αρματωσιά του Γ Καραϊσκάκη, που δώρισε μάλιστα και το ασημένιο κάλυμμα στη Θαυματουργή εικόνα  μετά από παραμονή 6 μηνών για ανάρρωση στο χώρο του μοναστηριού.   Στην επιστροφή μας θα κάνουμε στάση στο σημείο που λέγεται τύπωμα όπου θα δούμε  τα αποτυπώματα που άφησε η Παναγία στο πέρασμα της  θαυματουργής της εικόνας . Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε ένα από τα ομορφότερα και καλά  οργανωμένα χιονοδρομικά κέντρα, αυτό του Βελουχίου. Επιστροφή στο Καρπενήσι ανάπαυση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ προτείνουμε προαιρετική διασκέδαση σε κέντρο της περιοχής 

ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ:   Μετά το πρωινό θα επισκεφτούμε  το Γοργοπόταμο, όπου  τη νύχτα της 25 Νοεμβρίου του 1942,οι ενωμένες αντιστασιακές οργανώσεις του ΕΑΜ και ΕΔΕΣ, ανατίναξαν τη γέφυρα και ανέκοψαν τον ανεφοδιασμό των Γερμανών προς το μέτωπο της  Αφρικής.  Ακολούθως εφόσον ο χρόνος το επιτρέπει θα επισκεφτούμε τη βυζαντινή μονή της  Δαμάστας  που είναι αφιερωμένη στη γέννηση της Θεοτόκου και βρίσκεται σε υψόμετρο 740 μ. στο όρος Καλλίδρομο, κατόπιν με στάση θα φτάσομε στον Πειραιά . Επιβίβαση στο πλοίο διανυκτέρευση εν πλω.

 

 

ΤΡΙΤΗ  9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  Άφιξη νωρίς το πρωί στο Ηράκλειο. Τέλος Εκδρομής.

 

    Tιμή 220 € σε οικονομική θέση    Επιβάρυνση τετράκλινης εσωτερικής καμπίνας 25€

        Περιλαμβάνονται:

        Ακτοπλοϊκά εισιτήρια σε θέση της επιλογή σας

        Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν

         2 διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο παραδοσιακό  ξενοδοχείο με πρωινό

         Συνοδός του Γραφείου μας ·

         Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης ·

         Φ.Π.Α

Δεν περιλαμβάνονται:

Είσοδοι σε μουσεία και ότι αναφέρεται σαν προαιρετικό.